Dnešní menu

Stálá nabídka

Fotogalerie

Objednat

Závodní stravování

Bonusová karta

Catering

Kontakty



Restaurant & Pub Flora

AKTUALITY

Americký obědový týden 16.-20.10. 2023

AMERICKÝ TÝDEN
16.-20.10.
Americká kuchyně (anglicky: American cuisine) je tradiční kuchyní v USA. V Americké kuchyni se spojují vlivy z
mnoho různých kuchyní světa, prědevším z kuchyně francouzské, africké a mexické. Díky americkým fastfoodovým
řetezcum jako je KFC nebo McDonald’s jsou mnohá americká jídla známa po celém světe.
PONDELÍ:
Jambalaya:
Jambalaya je rýžový pokrm typický pro kreolskou kuchyni v Louisiane na jihu USA, především pro město
New Orleans. Základem je rýže, vývar, klobása nebo jiná uzenina (nejcasteji andouille), zelenina (nejcasteji
tzv. svatá trojice cajunské kuchyne, tedy cibule, rapíkatý celer a zelené papricky, nekdy se ale
pridává i okra, mrkev, rajcata nebo cesnek), maso nebo morské plody (maso nejcasteji kurecí, z morských
plodu obvykle raci nebo krevety) a korení. Podobným pokrmem je gumbo.
Jambalaya vznikla v oblasti New Orleans díky kontaktu africké kuchyne, protože africtí otroci ze západní
Afriky znali rýžové pokrmy jako je jollof rice, dále díky kontaktu francouzské kuchyne (predevším provensálské
kuchyne
ÚTERÝ:
Texaský BBQ burger s cibulovými kroužky, steakové hranolky:
Hamburger (nebo pouze burger) je sendvic skládající se z grilované placky mletého masa, nejcasteji
hovezího, vloženého mezi napul horizontálne rozkrojenou housku. Krome masa se mezi housky casto
pridává salát (napr. hlávkový) / (ledový) , sýr, cibule a rajce jedlé.[1] Existuje však mnoho variant
hambur-gru vcetne bezmasých s rozmanitými ingrediencemi. Napríklad hamburger obsahující sýr se
nazývá cheeseburger.
Oznacení pochází od mesta Hamburk, castého místa emigrace do USA. Nicméne neobsahuje nic, co by
puvodne pocházelo z území USA.
STREDA:
Kurecí kridélka Buffalo, zeleninové hranolky, dip Ranch
Kurecí kridélka Buffalo (anglicky Buffalo Wings) jsou smažená kridélka, která neodmyslitelne patrí do
americké kuchyne. Ke smažení se používají jen dve cásti kridélka, ta tretí, letka, je pro tento úcel
nevhod-ná[1]. Hotová kridélka se pred podáváním smíchají s pálivou omáckou obsahující kajenský pepr,
ocet a rozpuštené máslo.[2][3][4] Pokrm údajne vynalezla v roce 1964 Teressa Bellissimo, majitelka baru
Anchor v Buffalu ve státe New York.[5] Tradicne se podávají teplá, prílohou je rapíkatý celer a baby
karotka, které se namácejí do dipu z modrého sýra nebo do dipu typu Ranch.
Zákusek:
Americká kobliha neboli donut [dounat], v anglictine též doughnut, je druh peciva z kynutého testa ve
tvaru zploštelého prstence, velice podobný stredoevropské koblize, na rozdíl od níž má však uprostred
otvor. Tepelne se upravuje smažením ve vysoké vrstve oleje do tmave zlaté barvy. Na rozdíl od
stredoev-ropské koblihy se však nedává sladká nápln dovnitr, ale na horní stranu, která se muže
posypat prakticky jakýmkoliv sladkým dochucovadlem od oríšku, pudinku až napr. ke skorici. Existují
však varianty, kdy je stred koblihy plnený – vanilkovým ci cokoládovým krémem, pudinkem,
marmeládou apod. Americké kob-lihy se rozšírily do ruzných zemí sveta, v nichž se dnes vyskytují ruzné
verze produktu.
CTVRTEK:
Barbecue Ribs – BBQ Žebírka
Barbecue (nebo též BBQ) je zpusob prípravy jídla, který je v USA velmi populární. Maso se pri nem
marinuje a poté griluje na kouri ze dreva. Porádání barbecue je v USA casto také spolecenskou událostí.
Nejcasteji se griluje veprové, hovezí nebo kurecí maso, populární jsou žebírka (anglicky ribs). Duležitá je
také barbecue omácka, která má mnoho variant a která se používá jak do marinád, tak i jako príloha k
jídlu. Nejcasteji jsou základem ocet a rajcata.
Podle etymologu prejala anglictina slovo barbecue ze španelského barbacoa. Španelština toto slovo
prevzala z jazyka indiánských kmenu Aravaku a Timukuu, kterí žijí v oblasti Karibských ostrovu a Floridy.
PÁTEK:
Hot dog, hranolky, majonéza, cibulové kroužky
Hot dog (též hotdog) je pokrm urcený k rychlému obcerstvení. Skládá se z ohrátého ci grilovaného párku,
prípadne jiné podobné uzeniny, který je vložen do podélne rozríznutého rohlíku ci bagety. Obvykle je
dochucen horcicí, kecupem, majonézou, prípadne korením (pepr, paprika) a s oblohou v podobe krájené
cibule, krouhaného hlávkového salátu nebo hlávkového zelí, sekané nakládané okurky, ci jiné zeleniny,
sýru a dalších príloh. Prodává se obvykle ve stáncích podobne jako ostatní druhy rychlého obcerstvení.

Restaurace s tradicí více jak 25 let

Restaurace Flora je rodinný podnik, který se nachází v klidné zahradní části Plzně a je známá svými tradičními českými jídly a přátelskou atmosférou. Od svého založení se restaurace soustředí na kvalitu surovin a přípravu jídel podle tradičních receptů.

V restauraci Flora si můžete vychutnat nejlepší pečenou kachnu v Plzni, kterou připravují podle rodinného receptu s vlastním kořením a výbornou křupavou kůží. Kromě toho nabízejí i další tradiční česká jídla, jako jsou guláš, svíčková na smetaně, kachní paštika a další.

Restaurace je navíc známá pro svůj výborný výběr místních piv, které se perfektně hodí ke klasickým českým jídlům. Pokud máte rádi sladké dezerty, určitě byste si neměli nechat ujít jejich tradiční ovocné knedlíky s mákem nebo tvarohovou nádivku s ovocem.

Restaurace Flora je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí ochutnat tradiční české jídlo v přátelské a autentické atmosféře.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.